HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 28 april 2018

Roglic imponeert en behoudt leiding in Koninginnenrit Romandië

Primoz Roglic blijft na de Koninginnenrit aan de leiding van het algemeen klassement in de Ronde van Romandië. De 28-jarige kopman van Team LottoNL-Jumbo pareerde met gemak alle aanvallen en sprintte naar een tweede plaats in de daguitslag, zijn derde podiumplaats deze week. Met de slotetappe voor de boeg heeft Roglic een voorsprong van acht seconden op zijn naaste belager.

De Alpenetappe met maar liefst vijf cols was een ware slijtageslag. Het duurde lang alvorens er een kopgroep wegreed. Team LottoNL-Jumbo controleerde en bracht kopman Roglic in een ideale positie naar de slotklim.

Ploegleider Sierk-Jan de Haan zag zijn ploeg de etappe prima controleren. “We hadden vandaag vier sterke renners met Primoz, Steven, Stef en Bram. Vooral Stef en Bram hebben berenwerk geleverd en lang gecontroleerd. Ze waren goud waard. Dankzij hen kreeg de kopgroep nooit meer dan tweeëneenhalve minuut. Daarachter zaten Primoz en Steven goed in het treintje van Team Sky. Bernal probeerde het zes keer, maar Primoz kwam nooit in de problemen.” 

In de finale demarreerde de latere ritwinnaar Fuglsang. “Dat was voor ons een ideaal scenario. Primoz moest vanaf dan alleen aan de boni’s denken en dat heeft hij gedaan. Door zijn tweede plaats loopt hij twee seconden uit. We zijn vandaag nooit in de problemen geraakt en zijn vol vertrouwen dat het morgen goed komt. Het gevaar lonkt altijd, maar we moeten uitgaan van onze eigen kracht en sterkte zoals we dat de hele week al gedaan hebben.”

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd