HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 april 2018

Roglic in goede uitgangspositie naar tijdrit Baskenland

Team LottoNL-Jumbo en kopman Primoz Roglic zijn de derde etappe in de Ronde van het Baskenland ongeschonden doorgekomen. De 28-jarige Sloveen verloor geen kostbare tijd en blijft daarmee tweede in het algemene klassement op acht seconden van leider Alaphilippe. Daarmee gaat Roglic met een goede uitgangspositie naar de vlakke tijdrit van morgen. De etappe van Bermeo naar Valdegovia eindigde in een massasprint. Enrico Battaglin werd daarin tiende.

De derde etappe was verre van gemakkelijk met een flink aantal beklimmingen en barre weersomstandigheden. Ploegleider Grischa Niermann zag zijn ploeg de dag goed en heelhuids doorkomen, maar had toch gehoopt op een makkelijkere dag. “Het was een zware dag met veel wind en een aantal flinke regenbuien. We zijn de dag gelukkig goed doorgekomen. De etappe liep eigenlijk zoals we verwacht hadden en de jongens hebben Primoz perfect uit de wind gehouden. Ik had gehoopt op een iets makkelijkere dag zodat enkele jongens zich wat konden sparen voor de zware etappes die nog gaan komen.

“Morgen is het aan Primoz”, vervolgt Niermann. “De tijdrit is vlak en normaliter moet hij hier tijd pakken op zijn concurrenten. Hij is in ieder geval goed in orde.”

RELATED

16 september 2018 in Wielrennen

Video: Steven's Vuelta

16 september 2018 in Wielrennen

Geen hoofdrol Team LottoNL-Jumbo in GP Jef Scherens