HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 april 2018

Roglic maakt ook tijdens tweede etappe Baskenland indruk

Primoz Roglic heeft in de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland wederom een gooi gedaan naar etappewinst. De Sloveen eindigde, net zoals gisteren, op de tweede plek achter Julien Alaphilippe. In het klassement zijn er geen verschuivingen en blijft Roglic stevig op de tweede plek. 

Voor de favorieten begon het vuurwerk pas echt in de laatste kilometers, met de beklimming van de San Pelaio. Roglic reageerde daar een paar keer attent op aanvallen van achterin de groep. Nadat hij die met succes pareerde, besloot hij zelf ten aanval te trekken. Daarbij kreeg hij gezelschap van drie man, waarna op de finish alleen Alaphilippe sneller was. Hierdoor verstevigde Roglic zijn tweede plek in het algemeen klassement.

Ploegleider Grischa Niermann zag dat zijn ploeg een goede dag had. “Complimenten aan het team om de koers zo goed te controleren. Daardoor zorgden we ervoor dat Primoz aan het eind nog fris was en kon aanvallen. Dat hij niet werd beloond met ritwinst is jammer, maar we weten nu wel dat het met zijn benen goed zit.”

Volgens de ploegleider kan Roglic de tweede plek van vandaag goed in perspectief plaatsen. “Ritwinst is mooi, maar uiteindelijk draait het om het klassement.”

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss