HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 21 juli 2018

Roglic pakt en Kruijswijk verliest wat tijd in veertiende Touretappe

Primoz Roglic heeft in de veertiende etappe van de Tour de France acht seconden teruggepakt op zijn concurrenten. Steven Kruijswijk verloor in de laatste kilometers wat tijd op de groep met favorieten en kwam binnen op 22 seconden van Roglic, die achter een omvangrijke kopgroep 29e werd.

De Sloveen van Team LottoNL-Jumbo reed op de lastige slotklim weg en werd niet meer teruggepakt. Nadat Tom Dumoulin ook aanviel, moest Kruijswijk passen. De kopgroep was op dat moment de streep al enige tijd gepasseerd.

Roglic is blij dat hij wat tijd heeft gewonnen. “Elke seconde telt. Het is altijd beter om acht seconden te winnen dan om er acht te verliezen.” 

Momenteel staat de Sloveen vierde in het klassement op 2.38 van geletruidrager Geraint Thomas. “Ik wil zo hoog mogelijk eindigen. Daarom moet ik voor elke seconde vechten.”

Het was de eerste keer dat Roglic de Côte de la Croixe Neuve beklom. “Ik zag dat niemand aanging. Ik dacht: misschien zijn sommige renners te moe om aan te vallen. Uiteindelijk maakt het niet veel verschil of je vooraan rijdt of in de groep. Voor iedereen is het een zware inspanning.” 

Kruijswijk kijkt terug op een zware beklimming. “Op het laatste stuk moest ik passen. Ik wist van tevoren dat het tien minuten veel pijn ging doen. Zeker na deze relatief rustige dag over lastig terrein”, vertelt de nummer zeven van het algemeen klassement. “Primoz trok de boel in gang. Toen Dumoulin daarna aanviel, kon ik niet mee. Nu moeten we kijken wat er in de laatste week kan gebeuren.”

Zondag staat het peloton weer een lastige rit te wachten. De top van de slotklim ligt op veertig kilometer van de streep.

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss