HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 20 september 2017

Roglic pakt zilver op WK tijdrijden

Primoz Roglic heeft een zilveren medaille behaald op het wereldkampioenschap tijdrijden. De 27-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo eindigde na een lastige individuele tijdrit van 31 kilometer achter de Nederlandse wereldkampioen Tom Dumoulin. 

De Sloveen had zijn tijdrit uitstekend ingedeeld. Hij begon voortvarend, maar noteerde aan het begin van de slotklim de zesde tussentijd. Vervolgens reed hij ijzersterk op de slotklim, waardoor hij nog beslag kon leggen op een zilveren medaille. 

In tegenstelling tot verschillende andere favorieten koos Roglic kort voor die slotklim voor een fietswissel. Hij verruilde zijn Bianchi Aquila CV voor Bianchi Oltre XR4.  “We hebben een paar keer op die fietswissel geoefend in Bergen. Ik heb daarover getwijfeld, omdat het risico op tijdsverlies aanwezig was. Uiteindelijk maakt het niets uit: Tom Dumoulin was veruit de sterkste.”

De vicewereldkampioen is verheugd over zijn tweede plaats. “Al aan het begin van het seizoen had ik van het WK tijdrijden in Bergen een doel gemaakt. Ik had het parkoers gezien en wist vrijwel zeker dat het me zou liggen. Het is geweldig om in dit gezelschap van echte klassementsmannen op het podium te finishen. Ik ben erg blij met mijn zilveren medaille.”