HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 15 juni 2018

Roglic sprint naar derde plaats in bergetappe Ronde van Slovenië

Primoz Roglic heeft in de derde etappe van de Ronde van Slovenië goede zaken gedaan voor het klassement. De kopman van Team LottoNL-Jumbo sprintte in de zware etappe van Slovenske Konjive naar Celje naar een derde plaats op enkele seconden van ritwinnaar Rigoberto Uran. In het klassement staat hij ook op de derde plaats.

Roglic werd de hele dag door zijn Team LottoNL-Jumbo-ploeggenoten beschermd en in ideale positie aan de voet van de voorlaatste klim gebracht. De Sloveen viel tot drie keer toe aan, maar werd telkens gepareerd.  Op de muur van Celje probeerde Roglic het voor een vierde maal en leek hij op weg naar de zege, maar hij werd geremonteerd in de laatste vijfenzeventig meter. 

Desondanks was Roglic in eigen streek blij met zijn prestatie. “Ik ben erg blij. Ik wist voor aanvang niet waar ik zou staan omdat ik net terugkom van een hoogtestage en zes weken niet gekoerst heb. Maar mijn derde plaats en mijn prestaties vandaag leren dat alles wel in de goede richting gaat naar de Tour toe. Ik heb een paar keer aangevallen, maar het mocht niet zo zijn. We gaan het morgen weer proberen en anders is er zondag nog de tijdrit. Ik kijk ernaar uit. Ik wil ook de fans bedanken die mij vandaag zijn komen aanmoedigen. Het was een unieke ervaring. Ik heb de hele etappe met kippenvel gereden. Mijn supporters zijn geweldig.”

RELATED