HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 12 juli 2018

Roglic sprint naar tiende plaats op Mur-de-Bretagne

Primoz Roglic is als tiende geëindigd in de zware zesde etappe van de Tour de France, op de Mûr-de-Bretagne. Team LottoNL-Jumbo-kopman Steven Kruijswijk eindigde iets verderop als vijfentwintigste, op twaalf seconden van ritwinnaar Dan Martin.

“Het was een lastige dag”, aldus Kruijswijk. “Het stressniveau was hoog op de glooiende, smalle wegen. Ik wilde graag met de eersten de klim opdraaien, maar dat wil natuurlijk iedereen. Het was gewoon zaak om zo hard mogelijk die berg op te rijden. Helaas kwam ik op een klein gaatje te zitten en verloor ik wat seconden.”

Door waaiervorming halverwege de etappe werd Team LottoNL-Jumbo aanvankelijk verrast. Die scheve situatie werd rechtgezet na een flinke achtervolging.

“Het was zonde om Primoz vandaag tijd te laten verliezen”, vervolgt Kruijswijk. “We willen hem er zo lang mogelijk bijhouden. Zeker omdat hij vandaag de etappe kon winnen. Ook ik liet mij verrassen, maar ik kon met behulp van Timo Roosen snel terugkomen. Ik ben blij dat deze etappe erop zit. Hopelijk krijgen we morgen en overmorgen weer gewoon twee massasprints.”

Ook ploegleider Frans Maassen was blij dat het met een sisser was afgelopen. “Ik denk dat dit wel een goede les is geweest om extra waakzaam te zijn in de komende etappes. Al bij al is het nog een goede dag geweest als je kijkt naar het resultaat.”

RELATED