HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 maart 2018

Roglic staat op met prachtzege in Tirreno-Adriatico

Primoz Roglic heeft de derde etappe van Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De 28-jarige Sloveen ging als eerste aan op de slotklim naar Trevi en kwam solo boven. De Sloveen nam op die manier sportieve revanche nadat hij gisteren door tijdsverlies zijn klassementsambities in rook zag opgaan. Het is alweer de zevende seizoenszege voor Team LottoNL-Jumbo. Eerder deze week won de ploeg ook al met Dylan Groenewegen in Parijs-Nice.

Hoewel Roglic na afloop van de tweede rit zwaar teleurgesteld was, richtte hij zich snel op. “Natuurlijk baalde ik van het tijdsverlies gisteren”, legt hij uit. “In de laatste tien kilometer werd ik door een valpartij opgehouden. Ik moest van fiets wisselen en kwam op achterstand binnen. De kans op een goede eindklassering was verkeken, maar ik heb daarna meteen de focus op een ritzege gelegd.”

Tijdens de derde rit ging hij op de slotklim al vroeg in de aanval en dat pakte goed uit. “Ik weet dat ik niet te lang moet wachten, want ik ben geen sprinter. Ik ging daarom vroeg aan. Ik moest alles geven en dat was voldoende. Ik ben erg blij met deze overwinning. Morgen is er weer een mooie kans en natuurlijk is er nog een tijdrit in het vooruitzicht.”