HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 2 april 2018

Roglic start Ronde van het Baskenland met tweede plaats

Team LottoNL-Jumbo is de Ronde van het Baskenland prima begonnen met een tweede plaats van Primoz Roglic. De 28-jarige Sloveen maakte in de openingsetappe van en naar Zarautz indruk op de beklimmingen. Hij moest in de eindsprint zijn meerdere erkennen in medevluchter Julian Alaphilippe.

Roglic werd de hele dag door zijn ploegmaten van Team LottoNL-Jumbo beschermd en in een perfecte positie aan de voet van de slotklim afgezet. Op de korte maar steile muur voerde Roglic direct de forcing, waarna alleen Alaphilippe meekon.

“Primoz heeft vandaag bewezen dat hij supersterk is”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “We zijn hier maar met een doel en dat is met Primoz een klassement rijden. Het was vandaag een superlastige etappe met vijf beklimmingen, maar de ploeg heeft onderweg goed meegedaan en Primoz goed afgezet aan de slotklim. Het plan was dat Primoz vanaf de voet zijn eigen tempo ging rijden en dan zien wie er boven nog meezat. We hadden graag gewonnen, maar dat zat er vandaag niet in. We zijn goed begonnen en dat geeft vertrouwen voor de rest van de week.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss