HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 7 september 2018

Roglic verliest leiding in Tour of Britain

Primoz Roglic heeft in de koniginnenetappe in de Tour of Britain zijn leidende positie moeten afstaan aan Julian Alaphilippe. De 28-jarige kopman van Team LottoNL-Jumbo kon op Whinlatter Pass niet mee met de Fransman en ritwinnaar Wout Poels. In het klassement staat Roglic nu derde op een kleine halve minuut. 

De etappe werd gekenmerkt door de traditionele vroege vlucht die in de finale werd ingelopen. Team LottoNL-Jumbo controleerde de etappe met verve. Op de slotklim ging Roglic aanvankelijk mee met zijn rivalen, maar de Sloveen kwam zichzelf tegen in de slotkilometer.

“Primoz was vandaag gewoon niet goed genoeg. Daar moeten we eerlijk in zijn”, concludeert ploegleider Jan Boven. “Primoz was niet top aan de ronde begonnen en die paar procent komt hij nu tekort. We weten dat hij tot bijzondere dingen instaat is, maar vandaag was hij niet sterk genoeg. De ploeg was vandaag wel heel sterk en we hadden de etappe samen met QuickStep de hele dag onder controle. We staan nu met drie man in de top tien, dus we moeten nu goed gaan bekijken wat het strijdplan wordt voor de laatste twee etappes.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning