HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 29 april 2018

Roglic wint eindklassement Ronde van Romandie

Primoz Roglic heeft de eindzege in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. In de laatste etappe naar Genève kwam de leidende positie van de kopman van Team LottoNL-Jumbo niet meer in gevaar. Voor de 28-jarige Sloveen is het zijn vierde zege van het seizoen en zijn tweede eindwinst in een WorldTour etappekoers. Eerder deze maand won hij de Ronde van het Baskenland. De overwinning van Roglic betekent voor Team LottoNL-Jumbo de elfde zege van het jaar.

Roglic legde de basis voor zijn eindoverwinning in de twee tijdritten en wist zich in de resterende etappes meer dan goed staande te houden met behulp van zijn Team LottoNL-Jumbo-ploegmaten, die de koers met verve gecontroleerd hebben. Met Steven Kruijswijk heeft de formatie van manager Richard Plugge nog een tweede man in de top tien van het klassement. Hij werd zesde.

“Woorden schieten te kort. Ik en heel de ploeg zijn erg, heel erg blij met deze overwinning”, glunderde een zichtbaar trotse Roglic na afloop van de etappe. “De hele ploeg heeft deze week uitstekend werk geleverd. Deze overwinning is ook voor mijn ploeggenoten. De jongens waren heel sterk en het is een genot om met hen te werken en hun vertrouwen om te zetten in overwinningen. Ik wist dat ik sterk was en ik was ook optimistisch, maar je moet het nog wel doen. Dat is niet eenvoudig. Elke dag was zwaar en elke etappe was beslissend. We hebben het als ploeg deze week fantastisch gedaan. Ik kan niet meer dan zeggen dat ik trots ben op dit team.”

Merijn Zeeman, ploegleider bij Team LottoNL-Jumbo, noemt de ontwikkeling van Primoz ongekend. “Hij rijdt nu voor het derde jaar bij onze ploeg. Zijn ontwikkeling als wielrenner, als voormalig schansspringer, is fenomenaal. Het is een droom zoals hij zich ontwikkelt. Als persoon, als wielrenner en als leider van deze ploeg. Het is een fantastisch iemand om mee samen te werken. Hij wint nu twee van de meest prestigieuze WorldTour-etappekoersen met het Baskenland en Romandie. Hoe Kruijswijk zich als medekopman in dienst heeft gesteld van Primoz, was mooi om te zien. Dat geeft ook aan hoe goed de sfeer binnen de ploeg is. Als je kijkt naar de ontwikkeling van de ploeg Team LottoNL-Jumbo in de laatste twee jaar, als relatief kleine WorldTour-ploeg, dan is de conclusie dat we het heel goed doen. Onze kracht is het ontwikkelen en beter maken van jonge talenten. Dag in, dag uit. Daar is ons beleid op gebaseerd. Alle middelen en expertise worden daarin gestoken en dat werpt zijn vruchten af. We letten daarbij op alle details van training, voeding tot en met het materiaal. Iedereen binnen deze ploeg draagt daar zijn steentje aan bij. We zitten allemaal op dezelfde lijn en dat is nodig om te blijven groeien.”

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd