HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 september 2018

Roglic zesde in lastige tweede etappe Tour of Britain

Primoz Roglic is in de tweede etappe van de Tour of Britain als zesde over de streep gekomen. De kopman van Team LottoNL-Jumbo zat in de lastige etappe naar Barnstaple mee met de andere favorieten. In het klassement is de 28-jarige Sloveen opgeschoven naar de negende plaats op twaalf seconden van leider Tonelli.

De etappe werd gekenmerkt door een vroege ontsnapping waarvan twee renners standhielden tot de finish. De groep Roglic kwam tot op twee seconden. Team LottoNL-Jumbo deed het in de breedte prima met ook Jos van Emden, Pascal Eenkhoorn en de jarige Neilson Powless in de vuurlinie. 

“De focus lag op de zware slotklim, een muurtje. Daar zijn we goed overheen gekomen”, aldus ploegleider Jan Boven. “De ploeg heeft het prima gedaan, met Primoz in de groep der favorieten en kort daarachter Pascal, Jos en Neilson. Pascal en Neilson hebben nog aangevallen, maar geraakten niet weg. Jammer dat Koen betrokken was bij een valpartij net voor die slotklim anders zat hij er ook nog bij. Hij heeft wat last van knie en elleboog.“

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning