HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 28 maart 2018

Roosen ontbeert geluk voor top tien in Dwars door Vlaanderen

Timo Roosen heeft in de 73e editie van Dwars door Vlaanderen lang gestreden om een topklassering. De 25-jarige Nederlander zat in de finale mee van voren en werd uiteindelijk dertiende. Roosen bevond zich in een groep met onder anderen Van Avermaet, Benoot, Terpstra en Valverde.

Deze editie van Dwars door Vlaanderen gaat de geschiedenisboeken in als een van de natste edities van de laatste jaren. Door de regen en de wind, gedurende de hele dag, werd het een ware veldslag. Team LottoNL-Jumbo had lange tijd vier renners in de vuurlinie met Danny van Poppel, Timo Roosen, Maarten Wynants en Amund Grondahl Jansen. Nadat een scheve situatie in de heuvelzone door het team was rechtgezet, kon Roosen, die ook nog eens gevallen was in het begin van de koers, de oversteek maken naar de kop.

“We zaten goed in de wedstrijd met de mannen”, begint ploegleider Nico Verhoeven zijn relaas van de wedstrijd. “We zaten met vier mannen goed van voren in de heuvelzone, maar hebben het laten liggen op de Kluisberg. Toen er een groep van vijftien weg was, zat er niemand van ons mee. We hebben de situatie toen rechtgezet, maar alleen Timo kon op de Cote de Trieu de oversteek maken. Danny en Amund konden net dat laatste gaatje niet dichten, terwijl Maarten heel sterk was om het gat te dichten. Daarna kom je in de situatie dat je met alleen Timo in ondertal bent en dat je het ploegenspel niet kunt spelen. Timo heeft heel sterk gereden en laten zien dat hij kan meedoen in zware finales. We missen vandaag een beetje geluk, maar als we met die jonge mannen zo blijven voortdoen gaat dat geluk er binnenkort wel een keer van komen.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss