HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 14 oktober 2017

Roosen tekent in Tacx Pro Classic voor 25e seizoenszege Team LottoNL-Jumbo

Timo Roosen heeft voor een verrassing gezorgd door in Zeeland de eerste editie van de Tacx Pro Classic te winnen. Waar iedereen in de finale uitging van een massasprint, was Roosen de snelste van een late ontsnapping. Sprinter Dylan Groenewegen maakte het feest compleet, door naar een derde plek te sprinten.

 

Voor de 24-jarige Tilburger was het de tweede seizoenszege, waarmee hij het totaal aantal overwinningen van Team LottoNL-Jumbo dit seizoen naar 25 bracht. Roosen: “Het was geen geheim dat we vandaag alles op Dylan hadden gezet. Maar we wisten ook dat er op het eind nog een demarrage kon worden geplaatst. Daar waren we alert op en toen er twee jongens wegsprongen, zat ik mee. Omdat wij voor een sprint met Dylan gingen, heb ik niet meegereden. Dat is logisch, maar niet leuk om te doen. Daardoor kon ik er in de laatste meters wel een goede sprint uit persen.” 

 

Volgens Roosen stond de koers bol van de spanning en nervositeit. “Het was duwen en trekken over smalle wegen. Een zware koers, met een mooi eindresultaat.”

 

Ploeggenoot Dylan Groenewegen ging zoals gezegd voor de winst en sprintte uiteindelijk naar de derde plaats, achter twee van de drie ontsnapte renners. “We hebben vanaf kilometer nul de koers gecontroleerd om een sprint te forceren. Dat ik nog naar de derde plek sprint, maakte het feest compleet", aldus Groenewegen.