HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 13 juni 2018

Roosen zevende in door valpartij ontsierde massasprint in Slovenië

Timo Roosen is in de eerste etappe van de Tour of Slovenia zevende geworden. De Brabander is normaalgesproken de man die Dylan Groenewegen aan de streep afzet, maar die zag zijn kansen gedwarsboomd door een valpartij. 

Daar was Groenewegen zelf niet direct bij betrokken, maar hij moest wel in de remmen waardoor sprinten voor hem onmogelijk werd.

Volgens Roosen ging het er in de laatste kilometers hard aan toe. “Ze kwamen van alle kanten”, refereert hij aan de andere sprintersploegen in koers. “Op het laatste brede stuk zaten we goed. Maar er kwam een renner die ons hard aan de kant beukte. Daarop moest ik vol in de remmen. Toen ik eenmaal doorhad dat ze achter me waren gevallen, ben ik voor eigen succes gegaan.”

In de sprint werd Roosen uiteindelijk zevende. “Ik zat niet goed genoeg om voor de winst mee te doen. Laten we zeggen dat het een goede oefening was voor de Tour. Veel treintjes waar we tegen hebben gereden. Dat was een goede voorbereiding.”

;

RELATED

18 augustus 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn maakt ploegenspel perfect af in Denver

Pascal Eenkhoorn heeft de derde rit in de Colorado Classic gewonnen. De eerstejaars prof van Team LottoNL-Jumbo was in de straten van Denver de snelste van een uitgedund peloton.
18 augustus 2018 in Wielrennen

Aanvallende Roosen niet beloond in zesde etappe BinckBankTour

Timo Roosen heeft zich goed van voren getoond tijdens de zesde etappe van de BinckBankTour. De 25-jarige renner van Team LottoNL-Jumbo reed dertig kilometer in de aanval. Uiteindelijk kwam hij in het peloton over de streep.