HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 7 februari 2018

Runner-up Groenewegen blijft leider in Dubai

Dylan Groenewegen is ook na de tweede etappe van de Dubai Tour leider in het algemeen klassement. De renner van Team LottoNL-Jumbo was dicht bij etappewinst, maar moest die na een lange sprint laten aan Elia Viviani. In het algemeen klassement staat de Amsterdammer twee seconden voor op de Italiaan. Bovendien blijft Groenewegen ook leider in het punten- en jongerenklassement.

Het koersverloop had veel weg van dat van gisteren, waarbij een vroege ontsnapping een grote voorsprong bij elkaar wist te fietsen. De koers werd daarna gecontroleerd door onder anderen Bram Tankink, die heel de dag op kop van het peloton reed. De kopgroep viel daarna langzaam uit elkaar, om tien kilometer voor het eind te worden opgeslokt door het aanstormende peloton.

Daar waren de voorbereidingen voor een massasprint al in werking gezet, zo ook bij Team LottoNL-Jumbo. In een hectische eindfase leek Groenewegen even zijn lead-out uit het oog te verliezen. “Dat gebeurde op anderhalve kilometer voor de finish. Het was echt aanpoten”, zei hij na afloop.

“Daarna moest ik van heel erg ver komen om nog mee te sprinten voor de winst. Dat het net niet lukt is teleurstellend, maar de winst van vandaag is dat ik nog steeds leider ben in het algemeen klassement. Snel op naar morgen”, aldus de sprinter van Team LottoNL-Jumbo.