HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 27 april 2018

Runner-up Roglic behoudt leiding na klimtijdrit Romandië

Primoz Roglic heeft zijn leidende positie behouden in de Ronde van Romandie. De 28-jarige kopman van Team LottoNL-Jumbo werd vandaag in de klimtijdrit tweede op vier seconden. Steven Kruijswijk reed eveneens een uitstekende tijdrit en eindigde als vierde. In het klassement bekleed Kruijswijk nu dezelfde positie.

Ploegleider Sierk-Jan de Haan is in zijn nopjes met vandaag. “Hier ben ik verschrikkelijk trots op. De hele ploeg, de renners en de staf hebben vandaag goed werk geleverd. Het is zuur van die vier seconden, want we gingen voor de winst. Maar we zijn vooral blij dat we de leiderstrui in ons bezit hebben. Met een tweede en vierde plaats hebben Primoz en Steven laten zien dat ze in dit veld tot de besten behoren. Dat is knap en zeker geen toeval. We weten dat ze het kunnen maar je moet het toch maar doen op dit niveau en op zo’n zware klim.” 

Met twee renners in de top vijf ziet De Haan voor de resterende twee etappes mogelijkheden. “We gaan hier nog steeds voor de winst met Primoz, maar dat Steven zo goed rijdt, geeft alleen maar meer opties. Dat is alleen goed. Als ze bij elkaar blijven tot diep in de finale kunnen ze het spel spelen. Daar kunnen we hopelijk ons voordeel uit halen.” 

Kruijswijk is blij dat hij zijn goede vorm heeft kunnen bevestigen met een resultaat. “Ik ben blij met mijn optreden vandaag. Deze tijdrit was erg zwaar en het is altijd moeilijk indelen in een klimtijdrit. Je moet niet te snel vertrekken en je moet zorgen dat je nog energie overhoudt voor het laatste deel. Ik was misschien een beetje te snel vertrokken maar al bij al ging het erg goed.”

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd