HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 22 februari 2018

Runner-up Van Poppel rukt op in klassement

Danny van Poppel heeft goede zaken gedaan in de tweede etappe van de Abu Dhabi Tour. De sprinter werd in de etappe naar Yas Beach tweede en klimt daardoor naar de derde plek in het algemeen klassement. Daarin staat hij vier seconden achter leider Elia Viviani, die ook de etappe won.

Het eerste dat Van Poppel na de streep deed, was zijn team bedanken. “Ik had hun goede werk heel graag afgemaakt, maar Viviani is op dit moment de te kloppen man. Ik vind het geen schande om achter hem tweede te worden.”

Het had niet veel gescheeld of Van Poppel had geen concurrentie van de Italiaan gehad. In het laatste uur ontstonden er waaiers die het peloton in drie kleinere groepen deed breken. “Elia zat niet bij mij in de voorste groep, dus ik zag mijn kans al schoon. Maar er zaten te veel kanshebbers voor het algemeen klassement in die groep, waardoor hij alsnog terug werd gebracht. Dat is jammer, maar dat maakt deze race extra hard en dat vind ik dan weer mooi.”

Dankzij zijn tweede plek staat Van Poppel nu derde in het algemeen klassement en eerste in het jongerenklassement. “Het is mooi om de witte trui morgen om mijn schouders te hebben, maar ik weet ook hoe moeilijk het gaat zijn om die te verdedigen. Zeker in de laatste etappe, waar we te maken krijgen met een finish bergop. Maar nu moet ik hier vooral van genieten.”