HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 19 mei 2017

Rustige dag voor Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo heeft geen rol van betekenis gespeeld in de laatste sprintetappe van de Ronde van Italië. Enrico Battaglin finishte in het peloton als 43e in de dertiende rit, die opnieuw gewonnen werd door Fernando Gaviria. Steven Kruijswijk staat nog altijd twaalfde in het algemeen klassement dat wordt aangevoerd door Tom Dumoulin. 

De 167-kilometerlange etappe van Reggio Emilia naar Tortona werd net als gisteren volledig beheerst door een drietal dat vroeg het ruime sop koos. De ploegen van de sprinters maakten er een klassieke etappe van door kat en muis met hen te spelen. 

“Het was een rustige etappe tot de laatste 25 kilometer”, vertelde Martijn Keizer na de finish. “De wind stak op en toen werd het nerveus koersen. Je probeert op zo’n dag energie te sparen. Morgen en overmorgen volgen lastige etappes.” 

Ploegleider Jan Boven zag een goed georganiseerd team in de finale toen de wind gevaarlijk van de zijkant blies. Kopman Steven Kruijswijk werd door zijn team voor in het peloton gehouden, uit de gevarenzone.

“In de finale was het redelijk open en had de wind greep op het peloton”, zei Boven. “De ploeg heeft hierop zich goed van voren genesteld. Er was dus niet heel veel stress bij ons.”

De veertiende etappe finisht morgen bergop in Oropa, waar Enrico Battaglin in 2014 zijn tweede etappezege in de Giro boekte.