HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 31 maart 2018

Slagveld in Volta Limburg Classic

Team LottoNL-Jumbo kende vandaag een zware dag door de heuvels van het Limburgse Mergelland. Met een gehavend team bleef een topklassering uit. Enrico Battaglin trok in de finale weliswaar ten aanval, maar zag die poging snel weer stranden. Hij kwam wel als best geklasseerde Team LottoNL-Jumbo-renner over de streep.

Finishen lukte vandaag niet iedereen. Zowel Tom Leezer, Daan Olivier, Sepp Kuss als Lars Boom moest de strijd noodgedwongen vroegtijdig staken. Daarnaast kwam Stef Clement lelijk ten val, maar die wist de race wel uit te rijden. Hij hield fikse schaafwonden en een pijnlijke heup over aan zijn buitelpartij.

Ploegleider Sierk Jan de Haan wist van te voren dat hij niet met de sterkst mogelijke samenstelling naar Eijsden was afgereisd. “Toch hoop je dan, ook voor die jongens zelf, dat ze boven verwachting presteren. Lars Boom heeft bijvoorbeeld een tijd geen competitie gereden en heeft het vandaag zwaar gehad.” Boom hing lang aan het elastiek achter het peloton, waarbij hij een aantal keer moest lossen en net zo vaak weer terugkeerde. Na honderdvijftig kilometer viel voor hem het doek.

“Daarna hebben we nog wel een rol van betekenis gespeeld met Clement en Battaglin, maar op dat moment was de kopgroep al te ver weg om voor de winst mee te doen. Aan de instelling lag het niet, maar de jongens zijn geen machines. Als het lichaam tegensputtert, is de wedstrijd om zeep”, aldus De Haan.

;

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss