HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 mei 2018

Sprint bergop net te lang voor Groenewegen

Dylan Groenewegen heeft in de Ronde van Noorwegen zijn succes van gisteren niet direct een goed vervolg weten te geven. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo zat tot vlak bij de finish goed van voren, maar de beklimming naar de streep toe duurde net iets te lang.

Volgens ploegleider Nico Verhoeven was de sprint een stuk lastiger dan die van gisteren. “De finish lag bovenaan een beklimming van 1.800 meter. We hadden de hoop dat Dylan goed genoeg was om mee te sprinten. Daar leek het eerst ook op, maar vierhonderd meter voor de streep was het klaar.”

Timo Roosen had in de gaten dat zijn kopman het zwaar had. “Ik heb nog geprobeerd in te houden zodat ik hem in mijn wiel mee kon nemen. Uiteindelijk is de snelheid daardoor net niet hoog genoeg om op het moment van aangaan mee te kunnen. Daardoor kon ik mezelf niet genoeg in snelheid trekken om voor de ereplaatsen mee te sprinten.”

Morgen staat er een rit op het programma waar Groenewegen vorig jaar succesvol was. “De aankomst is weer op een helling, maar deze is een stuk korter. Toch blijft het een lastige aankomst”, aldus Nico Verhoeven.

Lars Boom zal in die etappe niet van start gaan. De Nederlander viel bijna omdat er vlak voor hem, onnodig, hard geremd werd door Preben van Hecke. Boom reageerde daar buitenproportioneel op en werd gediskwalificeerd.

;

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course