HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 april 2018

Sterke Bennett herpakt zich in derde etappe Tour of the Alps

George Bennett staat dankzij een sterk optreden in de derde etappe van de Tour of the Alps weer in de top tien van het algemeen klassement. De Nieuw-Zeelander zat heel de dag in de groep met favorieten en kwam uiteindelijk als vierde over de streep in Merano.

In de beklimming van de Passo Palade zag Bennett zich lang ondersteund door Koen Bouwman. Toen de groep daarna volledig uit elkaar werd getrokken, was hij attent en zat de kopman van Team LottoNL-Jumbo telkens mee van voren. In de afdaling naar de finish kwam de goede dagklassering niet meer in gevaar. Door de vierde plek van vandaag, staat Bennett zevende in het algemeen klassement.

Ploegleider Grischa Niermann was na afloop erg complimenteus, niet alleen over de kopman. “Koen heeft George lang bij kunnen staan. Ook Enrico Battaglin was lang van waarde voor George. Die was op zijn beurt vandaag stukken beter dan gisteren. We maakten ons ook geen zorgen, maar je hoopt natuurlijk altijd om de winst mee te kunnen doen. Vandaag laat hij zien met de beste mee te kunnen en over goede benen te beschikken. Het was ondanks de korte rit een slopende dag”, aldus Niermann.

;

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd