HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 september 2018

Sterke Kruijswijk klimt naar vijfde plaats in klassement Vuelta

Steven Kruijswijk is als zesde geeindigd in de veertiende etappe van de Vuelta a Espana. De kopman van Team LottoNL-Jumbo voerde het commando op de steile slotklim naar Les Praeres Nava, maar moest uiteindelijk tien seconden toegeven op ritwinnaar Simon Yates. In het klassement is Kruijswijk opgeklommen naar de vijfde plaats. 

In de tweede van drie etappes met aankomst bergop, met onderweg vijf beklimmingen, was  Kruijswijk de hele dag attent. Op de slotklim trok hij als eerste ten aanval. Mede-kopman George Bennett liet zich in de afdaling van de Alto de la Mozqueta verrassen en verloor zeven minuten.

Kruijswijk was blij met zijn optreden. “Het ging veel beter dan gisteren. Ik voelde al dat het dag per dag beter gaat. Het was de hele dag opletten, zeker toen Nibali doortrok. Op de slotklim zat ik vooraan en ik probeerde meteen mijn ritme te zoeken door een hard tempo te rijden. Tot mijn verbazing zag ik dat ik wat voorsprong kreeg. Ik heb ervoor gezorgd mijzelf niet op te blazen. Uiteindelijk kwamen ze terug en was het laatste stukje er wat teveel aan. Maar ik kon goed standhouden en daar ben ik blij mee. Ik voel me goed, mijn vorm is goed en de power is er ook nog. Hopelijk kom ik de dag morgen nog goed door en dan de focus op de tijdrit.” 

Ploegleider Grischa Niermann zag zijn kopman goede zaken doen voor het klassement. “Stevie was heel erg sterk op de slotklim. Zo’n korte, steile klim is niet zijn specialiteit, maar hij heeft dat super gedaan. Hij oogt heel sterk en fris. Dat zag je wel toen het brak in de afdaling. Jammer dat George vandaag veel tijd verliest daardoor. Hij kan de komende etappes nog heel belangrijk zijn voor Stevie. En wie weet zelf nog voor een mooie uitslag in een etappe proberen te gaan.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning