HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 juni 2017

Steven Kruijswijk blijft derde in algemeen klassement Ronde van Zwitserland

Steven Kruiswijk heeft zijn derde plek in het algemeen klassement van de Ronde van Zwitserland behouden. De achtste etappe bestond uit een lokaal rondje van 12,5 kilometer dat acht keer moest worden afgewerkt. Peter Sagan kwam als eerste over de streep, na de sprint van een uitgedund peloton te hebben gewonnen. Beste Team LottoNL-Jumbo renner was Daan Olivier die als 22ste over de streep kwam. 

“Vanuit het vertrek reed er direct een kopgroep van vier man weg en hebben de sprintersploegen het gecontroleerd”, zei ploegleider Addy Engels over de etappe van slechts 100 kilometer. “Tijdens de koers werd duidelijk dat de tijd voor het klassement een ronde voor het eind geneutraliseerd zou worden waardoor de massasprint uiteindelijk ging tussen een hele kleine groep. Het was een lastig lokaal rondje, waardoor de organisatie tot dat besluit kwam. Wij wilden vandaag Steven zonder tijdverlies door de etappe helpen en dat is gelukt.” 

Morgen staat de laatste rit van de Ronde van Zwitserland op het programma. Een individuele tijdrit over 28,6 kilometer. “Normaal gesproken is het gat van Steven naar Spilak te groot. Spilak is in staat om een hele goede tijdrit te rijden, zoals hij enkele jaren terug al bewezen heeft. Het is dus kijken of Steven over Caruso heen kan wippen en zo de tweede plaats veilig kan stellen. Van achteruit hoeven we ons geen zorgen meer te maken. Het gat tussen Steven en de nummer vier is groot genoeg.” 

“We gaan ons goed voorbereiden op de tijdrit. We hopen dat Steven morgen die tweede plek kan pakken. We zijn hier met nog een aantal jongens die een hele goede tijdrit kunnen rijden. We hebben wel een aantal dagen flink gekoerst. Als morgen de klok stopt, gaan we wel zien waar het ons gebracht heeft.”