HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 september 2017

Steven Kruijswijk negende in Vuelta a España

Team LottoNL-Jumbo heeft de Vuelta a España afgesloten met een negende plaats van Steven Kruijswijk in het eindklassement. In de slotrit naar Madrid probeerde Juan José Lobato zich nog in de strijd om de ritzege te mengen, maar de sprinter strandde uiteindelijk op een elfde plaats.

Daan Olivier reed evenals Antwan Tolhoek en Floris De Tier zijn eerste grote ronde. “Het was gaaf om deze ronde met een jonge ploeg te beleven”, kijkt Olivier terug. “We hebben er alles aan gedaan om Steven zo goed mogelijk te helpen en onszelf te laten zien. Een jaar geleden had ik dit nooit durven dromen. Ik heb mijn grenzen verlegd en daar ben ik trots op.”

Steven Kruijswijk wist ondanks een valste start nog een toptienklassering te behalen in het eindklassement. “Ik had een stroeve start, maar ik heb de Vuelta in de laatste week toch nog goed beëindigd”, concludeerde hij. “We hebben ons als ploeg goed herpakt. We hebben gevochten voor een toptienklassering. Dat heeft even geduurd, maar het is gelukt. We mogen blij zijn dat we dit er nog hebben uitgesleept.”

Ploegleider Grischa Niermann deelt dat gevoel. “We hebben een goede Vuelta gehad. Steven is nog negende geworden, terwijl dat er in het begin niet naar uit zag. Bovendien hebben de jonge renners mooie dingen laten zien. Het is jammer dat in de slotrit Lobato niet kon meedoen om de ritzege. Desondanks mogen we op een goede Vuelta terugblikken. We zijn vijfde in het ploegenklassement geworden en dat toont aan dat we als ploeg de hele ronde op een hoog niveau hebben rondgereden.”