HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 augustus 2018

Strijdende Bennett als derde naar slotdag Ronde van Polen

George Bennett heeft zich in de zesde etappe van de Ronde van Polen van zijn beste kant laten zien. De 28-jarige kopman van Team LottoNL-Jumbo viel tot drie maal toe aan op de slotklim, maar werd in de laatste kilometer ingerekend. Hij werd zevende. In het klassement blijft Bennett derde met nog een etappe voor de boeg.

In de koninginnenetappe liet Team LottoNL-Jumbo zich goed zien. Lars Boom zat mee in de vlucht van de dag, waarna Enrico Battaglin en Floris De Tier hun kopman perfect lanceerden voor zijn aanvalspogingen.

“Vandaag was een goede test om te zien of het werk dat we hebben gedaan op de korte beklimmingen goed zou uitpakken”, aldus Bennett. “Ik voelde me eigenlijk niet top, maar we hadden voor de start in de bus besproken om aan te vallen op de slotklim. De ploeg heeft goed werk geleverd om mij de hele dag van voren te houden. Op de slotklim gingen Enrico en Floris vol gas en heb ik geprobeerd om het af te maken. Ik kwam dichtbij, maar helaas werd ik teruggepakt. Al bij al was het een mooie dag en het was mooi om de ploeg als een eenheid te zien werken."

“De ploeg heeft vandaag het strijdplan goed uitgevoerd. Alleen jammer dat het niet gelukt is om de etappe te winnen”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “We hadden Lars mee in de vlucht. Dat was ideaal. Daarna hebben Enrico en Floris goed werk geleverd voor George. Hij heeft het een paar keer geprobeerd en de derde keer leek de goede keer. Maar op het laatst vlakte het wat af en was er tegenwind. Jammer dat het niet gelukt is, maar hij heeft super gereden. En voor het klassement is niks verloren. Als de kans zich ervoor leent, gaan we het morgen zeker weer proberen.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss