HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 10 augustus 2018

Strijdlustige Bennett vierde in Ronde van Polen

George Bennett is als vierde geëindigd in de Ronde van Polen. De 28-jarige kopman van Team LottoNL-Jumbo liet in de slotetappe een sterke indruk achter. Hij viel meerdere malen aan, maar kon niet voorkomen dat hij een plaats moest afstaan in het klassement. In de etappe werd de Nieuw-Zeelander vijfde. 

In de slotrit in en rond Bukowina Tatrzańska liet Team LottoNL-Jumbo zich net als de gehele week goed van voren zien. Tom Leezer was mee in de vlucht van de dag, waarna Enrico Battaglin en Floris De Tier kopman Bennett perfect lanceerden voor zijn aanvalspogingen op de voorlaatste en laatste beklimming. 

“Het is jammer dat we het podium niet hebben kunnen veiligstellen”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Maar met coureurs als Pinot weet je dat die kans erin zit. Zeker met bonificaties aan de aankomst. Nu zijn er toch gemengde gevoelens. Al bij al was het een geslaagde Ronde van Polen, ook met het oog op de Vuelta. George heeft heel aanvallend gereden en heeft laten zien dat hij de sterkste klimmer in koers was. De ploeg was sterk en heeft zich de hele week goed van voren laten zien. Ze hebben er alles aangedaan. Ik ben trots op de ploeg. Dit geeft vertrouwen richting de komende wedstrijden."

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss