HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 9 oktober 2018

Taco van der Hoorn zet loopbaan voort bij Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo bevestigt de komst van Taco van der Hoorn. De 24-jarige renner uit Wageningen tekende een contract voor twee jaar bij de World Tour-formatie van manager Richard Plugge. “We zien in Taco een goede klassieke renner en we willen hem daarin verder gaan ontwikkelen”, geeft sportive director Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo aan.

Van der Hoorn kwam twee jaar uit voor Team Roompot-Nederlandse Loterij. Hij verwacht veel van zijn overstap. “Je ziet renners bij Team LottoNL-Jumbo beter worden. Ik ben er trots op dat ik daar volgend jaar deel van uit kan maken. Er zijn veel renners die voordat ze prof werden niet als de grootste talenten werden gezien, maar zich sterk ontwikkeld hebben en goede profs zijn geworden. Dat is wat ik ook wil bereiken. Ik werd op jonge leeftijd niet als groot talent gezien, maar ik blijf elk jaar goede stappen maken”, reageert Van der Hoorn.

Van der Hoorn hoopt in de toekomst een rol van betekenis te spelen in de finale van grote voorjaarsklassiekers. “Ik vind het gaaf dat ik dat doel bij Team LottoNL-Jumbo na kan streven”, zegt hij. Door een hersenschudding stond hij zes maanden buitenspel. Daarna won hij een rit in de BinckBankTour en de Primus Classic. “De manier waarop hij is teruggekeerd na die hersenschudding, bewijst dat hij uit het juiste hout is gesneden”, aldus Zeeman.

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course