HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 september 2018

Team LottoNL-Jumbo bij de les in derde etappe Tour of Britain

De derde etappe van de Tour of Britain is geëindigd in een sprint van een uitgedund peloton. De renners van Team LottoNL-Jumbo speelden daarin geen voorname rol. Jos van Emden was met een dertiende plaats de best geklasseerde renner. Primoz Roglic klom een plaats in het klassement. Hij staat nu achtste.

In de korte, maar zeer snelle etappe van en naar Bristol duurde het lang voordat een kopgroep met Pascal Eenkhoorn de vrijgeleide kreeg. Ook Maarten Wynants probeerde het meerdere malen. De groep Eenkhoorn werd ingelopen. Op het slotklimmetje was Team LottoNL-Jumbo bij de les en finishte met Roglic, Van Emden, Powless en Eenkhoorn in het eerste peloton.

“Het was een snelle, spectaculaire etappe. Het viel geen moment stil”, aldus ploegleider Jan Boven. “Er werd de hele dag volgas gekoerst. Uiteindelijk was het zaak om van voren de korte steile klim in de finale op te draaien. Het was een slagveld. Er bleef een groep van maar veertig renners over met vier man van ons.”

Koen Bouwman moest zich gisteren na de finish laten hechten. “Hij is de dag goed doorgekomen. Koen had nog wat last van de knie na zijn val, maar hopelijk betert dat de komende dagen.”

RELATED