HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 3 juni 2018

Team LottoNL-Jumbo derde in Hammer Series Limburg

Team LottoNL-Jumbo is als derde geëindigd in de tweede editie van de Hammer Series Limburg. De formatie van ploegleider Nico Verhoeven startte de Hammer Chase over 37,2 kilometer ook als derde. De ploegen waren gestart in volgorde van het klassement na de Hammer Climb en de Hammer sprint en navenant de achterstand moesten ze elkaar achtervolgen.

“Dit is verschrikkelijk mooi om te doen. We wilden minimaal de derde plek behouden en dat is gelukt”, aldus sprinter Danny van Poppel. “In de laatste ronde was het tactisch, maar ik wist van vorig jaar dat we niet moesten panikeren. Dat hebben we ook niet gedaan. Mooi dat het gelukt is.”

Pascal Eenkhoorn was onder de indruk van de sterkte van de ploeg vandaag. “De ploeg was echt heel sterk. We reden goed samen. We wisten dat Bahrein-Merida te kloppen was en dat is ook gelukt. We wilden graag op het podium en de laatste ronde was het echt all-in. Geweldig.” 

Ploegleider Nico Verhoeven kan eveneens leven met deze derde plek. “Het was een zware strijd, maar het is gelukt om op het podium te rijden. De jongens hebben verschrikkelijk geknokt. Derde was het hoogst haalbare en dat is een mooie prestatie. We hebben alle drie de dagen met de beste ploegen gestreden en dat is altijd leuk en een bevestiging dat we goed bezig zijn.”

Na de Hammer Series in Stavanger en Limburg bezet Team LottoNL-Jumbo de vierde plaats in het overkoepelend klassement. In het najaar wordt in Hongkong de finale verreden.

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course