HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 23 september 2018

Team LottoNL-Jumbo dertiende op WK ploegentijdrit

Team LottoNL-Jumbo is als dertiende geëindigd op het wereldkampioenschap ploegentijdrit in Innsbruck. De jonge formatie van ploegleiders Jan Boven en Mathieu Heijboer gaven bijna drieëneenhalve minuut toe op winnaar QuickStep-Floors.

“Het was een lastige ploegentijdrit voor ons, maar de jongens hebben gevochten voor wat ze waard zijn”, aldus ploegleider Jan Boven. “We waren goed gestart en tot het eerste tussenpunt zaten we lekker in de wedstrijd. We hebben de lijn helaas niet kunnen doortrekken. Op de klim hebben we ons een beetje opgeblazen en daar teveel tijd verloren.”

Performancemanager Mathieu Heijboer is het eens met Boven, maar zag desondanks toch pluspunten met het oog op de toekomst. “Laten we wel zijn: we kunnen onmogelijk tevreden zijn met deze dertiende plaats en dat zijn we ook niet. Maar deze jonge ploeg zonder echte klimmers heeft vandaag en deze week veel geleerd en ervaring opgedaan met het oog op de toekomst. Daarom waren we hier met deze groep. Technisch gezien liep het vandaag prima, maar we kwamen gewoon snelheid en ervaring te kort. Vooral op de klim verloren we teveel. We hebben de laatste twintig kilometer met vier man gereden. Met het oog op de toekomst hebben we veel opgestoken. Vandaag was het resultaat, ondanks dat we op beter gehoopt hadden, ondergeschikt aan het leerproces.”

RELATED

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss

30 november 2018 in Wielrennen

Tacx komende vijf jaar partner Team Jumbo

24 november 2018 in Wielrennen

Aftermovie Black Friday op Service Course