HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 28 januari 2018

Team LottoNL-Jumbo kleurt Cadel Evans Great Ocean Road Race

Enrico Battaglin heeft in de Cadel Evans Great Ocean Road Race beslag gelegd op de negende plek. De 28-jarige Italiaan sprintte in de laatste meters een hand vol vluchters voorbij. Daarbij zaten ook Robert Gesink en George Bennett, die in de laatste lokale ronde de ontsnapping kleurden. Gesink werd uiteindelijk elfde, Bennett 28ste.

 

Al snel na de start vormde zich een kopgroep die van het peloton alle ruimte kreeg om vooruit te blijven. Pas toen de laatste lokale ronde in Geelong aanbrak, werd het hectisch. Uiteindelijk dunde het peloton behoorlijk uit, onder meer doordat Tom Leezer het tempo op de laatste beklimming van de Challambra Crescent ontzettend hoog hield. Daarna waren het Gesink en Bennett die namens Team LottoNL-Jumbo in de daaruit ontstane kopgroep zaten.

 

De winnaar zat uiteindelijk met Jay McCarthy ook in die kopgroep, maar de achtervolgers kwamen nog dichtbij. Bij die achtervolgers zat ook Enrico Battaglin. De Italiaan moest van ver komen, maar lanceerde zichzelf met de negende plek nog net de top tien in, twee plaatsen voor Robert Gesink.

 

Die laatste keek met gemengde gevoelens terug op de koers. “We hebben een sterke race gereden en namen het heft in handen. Alleen geeft de uitslag dat niet weer”, zei hij na afloop. “George en ik konden op de laatste klim met de besten mee en wilden voor de winst sprinten. Vlak voor de finish sloot er een groepje aan en kwam mijn sprint niet meer van de grond. Daar baal ik wel van.”

 

Waar Gesink overduidelijk niet van baalt is dat hij weer helemaal terug is in het peloton. “Het was fijn om er weer tussen te rijden. Nu ga ik een maand opbouwen in aanloop naar Parijs - Nice en de Ronde van Catalonië. Maar eerst nog even bijkomen van de Australische hitte”, aldus de 31-jarige Varssevelder.