HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 7 oktober 2017

Team LottoNL-Jumbo komt tekort in Ronde van Lombardije

Team LottoNL-Jumbo heeft geen topuitslag kunnen rijden in de Ronde van Lombardije. Steven Kruijswijk eindigde als 28, Primoz Roglic als 40e. Vincenzo Nibali reed solo naar de overwinning. 

Met nog zeventig kilometer te gaan opende Roglic de aanval. Hij kreeg verschillende renners met zich mee, maar op de steile Colma di Sormano werd hij weer ingerekend. Op de een na laatste klim was het aan de favorieten. Halverwege kon Kruijswijk het tempo niet meer volgen. Hij kon niet meer terugkeren naar het eerste, uitgedunde peloton.

Ploegleider Addy Engels: "Je hoopt natuurlijk op een mooi resultaat, maar dat zat er helaas niet in. In dat opzicht ben ik teleurgesteld, hoewel de renners het goed hebben gedaan. Het was een slimme 'move' van Primoz om op de Colma di Sormano uit het peloton weg te rijden, want zo overleefde hij de klim op een goede manier. Hij had, denk ik, niet de benen om er meer uit te halen. Op die manier kwam Steven vervolgens niet alleen te zitten. Dat was goed geanticipeerd van Primoz. Vervolgens ontploft het op de Civiglio. Steven heeft daar gevochten en gedaan wat hij kon. Dat was alleen niet goed genoeg voor een dikke prijs. De finale liegt niet. Dus dit was wat erin zat."

RELATED

19 oktober 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn kleurt vierde etappe Tour of Guangxi