HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 31 juli 2017

Team LottoNL-Jumbo laat zich zien tijdens loodzware derde rit in Polen

De renners van Team LottoNL-Jumbo hebben gestreden voor wat ze waard waren in de lastige derde rit van de Ronde van Polen. Zo was de ploeg voor de derde dag op rij in de vroege vlucht vertegenwoordigd, ditmaal met Bert-Jan Lindeman. Door het strakke tempo in het peloton kon de kopgroep niet standhouden. Op een lastige aankomst greep Dylan Teuns de ritzege. Daan Olivier handhaafde zich lange tijd vooraan en finishte uiteindelijk op 46 seconden achterstand als 22e.

Nadat Martijn Keizer twee dagen meezat in de vroege vlucht, was het vandaag de beurt aan Bert-Jan Lindeman. De 28-jarige renner wist met zes renners een voorsprong te nemen, maar het peloton gaf hen nooit veel ruimte. “Het was allereerst lastig om in de kopgroep te geraken. Toen Bert-Jan eenmaal meezat, werd al snel duidelijk dat voorop blijven ook moeilijk zou worden”, deed ploegleider Grischa Niermann na afloop zijn verhaal.

Team LottoNL-Jumbo kon evenmin de bergtrui behouden, maar in de finale zorgde Daan Olivier alsnog voor een positief slotakkoord. “Ik heb het idee dat ik weer helemaal terug ben van weggeweest”, vertelde Olivier over zijn 22e plek. “Ik moest weliswaar op de voorlaatste klim op mijn tanden bijten en op de slotklim kreeg ik kramp, maar ik ben blij dat ik toch nog goed vooraan ben geëindigd. Dat geeft hoop voor de komende dagen.”

Toch kijkt ploegleider Niermann met gemengde gevoelens terug op de derde rit. “Floris De Tier kwam al vroeg in de etappe hard ten val. Hij kon de etappe gelukkig nog uitrijden, maar dat was natuurlijk wel een domper. Daarentegen ben ik blij met de verrichtingen van Bert-Jan en Daan. Hopelijk kunnen we ons ook de komende dagen aanvallend laten zien.”