HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 1 augustus 2018

Team LottoNL-Jumbo legt jonge Deen Vingegaard vast

Team LottoNL-Jumbo bouwt met het aantrekken van de 21-jarige Deen Jonas Vingegaard verder aan de toekomst. Vingegaard is een getalenteerd klimmer en komt over van het Deense ColoQuick. “Onze ambitie is om de grootste talenten ter wereld in ons team te krijgen. Jonas is uitgebreid gevolgd, getest en besproken binnen ons scoutingsteam. Wij geloven in een mooie toekomst met hem. Zoals al onze talenten krijgt Jonas een meerjarenontwikkelplan. We gaan hem intensief begeleiden”, verklaart sportive director Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo. Vingegaard heeft een contract voor twee jaar getekend.

De Deen is verguld met zijn overstap naar de Nederlandse World Tour-formatie. “Daarmee gaat een grote droom in vervulling”, geeft hij aan. “Ik kijk er naar uit om me verder te ontwikkelen in dit team. De focus ligt op het proces en niet op de resultaten. Dat spreekt me aan en daarom is Team LottoNL-Jumbo voor mijn gevoel het juiste team om mijn carrière te vervolgen. Ik hoop bij te dragen aan het toekomstig succes van de ploeg en ik ben dankbaar voor de begeleiding die ik heb gehad bij ColoQuick. Dat was een geweldig team en zonder hen had ik deze stap nooit kunnen maken.”

Volgens de huidige sports director van Vingegaard, Christian Andersen, is Team LottoNL-Jumbo de logische vervolgstap voor zijn pupil. “We delen de dezelfde visie en kernwaarden wat betreft talentontwikkeling. Ik twijfel er niet aan dat Jonas daar in goede handen is. Bij Team LottoNL-Jumbo zie je de passie voor het begeleiden van talent.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss