HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 22 december 2017

Team LottoNL-Jumbo maakt contractverlenging Roglic en Groenewegen bekend tijdens presentatie

Tijdens de presentatie van de wielerploeg van Team LottoNL-Jumbo op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel heeft manager Richard Plugge contractverlengingen van Dylan Groenewegen en Primoz Roglic bekendgemaakt. Beide etappewinnaars van de laatste Tour de France werden tot en met 2020 vastgelegd.

De contractverlengingen zijn typerend voor de talentontwikkeling die Team LottoNL-Jumbo voorstaat. “We hebben een goed plan voor de toekomst”, sprak Roglic tijdens de presentatie. Dat geldt ook voor de oud-Nederlands kampioen. “Het is logisch dat ik bijteken", vond Groenewegen. “Ik heb veel vertrouwen in de ploeg en de ploeg heeft veel vertrouwen in mij.”

Ook werden in Veghel de contouren van het wedstrijdprogramma van de renners duidelijk. Zo zal aanwinst Danny van Poppel de sprints in de Giro en de Vuelta betwisten, terwijl het team Groenewegen opnieuw succesvol hoopt uit te spelen in de Tour. In het klassement rekent Team LottoNL-Jumbo in de Franse rittenkoers op Steven Kruijswijk. Die laat de Giro schieten. Na de Tour trekt hij naar Spanje, al is dat zonder klassementsambities.

Kruijswijk
“We denken dat er een kans is een mooi klassement te rijden. Ik heb zes, zeven keer de Giro gedaan. Het is leuk eens een keer op de Tour te focussen. Daar komt wat meer op je af, maar ik ben niet nieuw in het peloton. Ik kan daar wel mee omgaan”, aldus Kruijswijk. “Als ploeg gaan we naar de Tour voor teamsuccessen en daarvoor hebben we een heel mooie selectie.”

Boom
In de voorjaarsklassiekers wil Team LottoNL-Jumbo komend seizoen beter voor de dag komen dan afgelopen jaar. Lars Boom is de vooruitgeschoven man, al heeft de Vlijmenaar thans met fysieke tegenslag te kampen. Medio januari ondergaat hij een ablatie om een hartritmestoornis te verhelpen. Daardoor zal hij niet deelnemen aan de Tour Down Under. Met een trainingsstage op hoogte bereidt hij zich in februari voor op de klassiekers. Na het voorjaar richt Boom zijn pijlen op de Tour de France, waar hij in 2014 de kasseienrit won.

"Jammer, maar het voorjaar gaat er iets anders uitzien. We moeten even afwachten hoe snel ik herstel van de operatie. Ze gaan via de lies naar binnen en dan het plekje waar het stoort weghalen. Ik ben in goede handen”, vertelde Boom.

Naast Boom, Groenewegen en Kruijswijk maken ook Roglic en Robert Gesink normaliter hun opwachting in Frankrijk. In het meerjarenplan van de Sloveen is opgenomen dat hij zich komend jaar nog niet op een klassement richt. Ook Gesink gaat naar de Tour om dagsuccessen na te jagen en kopman Kruijswijk bij te staan. De Varssevelder heeft de Amstel Gold Race en de Giro d’Italia eveneens op zijn programma. Ook in de Ronde van Italië is een etappezege zijn voornaamste objectief.

Team Lotto NL-Jumbo 2018
Nieuwe renners: EENKHOORN Pascal, KUSS Sepp, POWLESS Neilson, VAN POPPEL Danny. Gebleven: BATTAGLIN Enrico, BENNETT George, BOOM Lars, BOUWMAN Koen, CLEMENT Stef, DE TIER Floris, GESINK Robert, GROENEWEGEN Dylan, GRONDAHL JANSEN Amund, KRUIJSWIJK Steven, LEEZER Tom, LINDEMAN Bert-Jan, MARTENS Paul, OLIVIER Daan, ROGLIC Primoz, ROOSEN Timo, TANKINK Bram, TOLHOEK Antwan, VAN EMDEN Jos, VAN HOECKE Gijs, WAGNER Robert, WYNANTS Maarten. Managing Director: PLUGGE Richard, Sportive Director: ZEEMAN Merijn, Race Director: VERHOEVEN Nico, Head of Performance: HEIJBOER Mathieu, coaches: BOVEN Jan, DE HAAN Sierk-Jan, ENGELS Addy, MAASSEN Frans, NIERMANN Grischa.

RELATED

21 oktober 2018 in Wielrennen

Tolhoek tweede in Japan Cup