HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 22 april 2018

Team LottoNL-Jumbo maakt zich na Luik-Bastenaken-Luik op voor Giro

Team LottoNL-Jumbo heeft in Luik-Bastenaken-Luik de puntjes op de i gezet voor de Giro d’Italia. Een topklassering zat er in de laatste voorjaarsklassieker weliswaar niet in.

Robert Gesink streed tot op de Roche-en-Faucons mee voor een topvijftienplaats. Toen de sterkere blokken doortrokken, moest hij op de voorlaatste gecategoriseerde klim passen en werd hij vierentwintigste.

Gesink had vandaag op iets meer gehoopt, maar desondanks kijkt hij met een positief gevoel terug op zijn Ardennen-campagne. “Luik is en blijft een zware koers. Zo slopend. Ik zat volledig ‘en bloc’. In deze koers gaat het vooral om positioneren. Ik zat niet heel slecht gepositioneerd, maar ook niet perfect. Toen ze het op een lint trokken richting de Roche-en-Faucons, kwam ik op een gaatje te zitten dat ik niet meer dicht kreeg. Ik ben blijven vechten tot op de streep. Ik had goede benen en dat geeft wel vertrouwen richting de Giro, mijn voornaamste doel. Ik denk dat we ook in de breedte een goede ploeg hebben voor de Giro. Ook als je kijkt hoe de jongens presteerden in de Tour of de Alps.”

“We moeten het accepteren zoals het is”, begint ploegleider Frans Maassen zijn nabeschouwing. “Dit lag een beetje in de lijn der verwachting. Meer zat er vandaag niet in. Robert was niet slecht, maar zat geïsoleerd richting de Roche-en-Faucons. Als ze daar volle bak doorrijden, en je zit niet bij de eersten, ben je bij voorbaat geklopt. Robert miste een mannetje die hem naar voren kon brengen op dat moment. Misschien had hij dan in het eerste groepje kunnen zitten. Maar dat zijn geen excuses. Iedereen heeft gevochten vandaag voor wat hij waard is. We hebben een sterke ploeg afgevaardigd naar de Tour of de Alps en dadelijk in de Ronde van Romandië. Dat zijn keuzes. De ploeg hier heeft naar behoren gepresteerd.”

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd