HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 28 augustus 2018

Team LottoNL-Jumbo mengt zich nadrukkelijk in Vuelta-debatten

In de vierde etappe van de Ronde van Spanje heeft Team LottoNL-Jumbo zijn visitekaartje afgegeven. Lars Boom had plaatsgenomen in de vlucht van de dag en werd pas op de slotklim ingelopen. Op de Sierra de la Alfaguara finishten Steven Kruijswijk en George Bennett na voorbereidend werk van het team vervolgens in een select elitegroepje. Zij klommen daardoor enkele plaatsen in het algemeen klassement.


Boom was de voorbije dagen wat op de sukkeltoer, maar vond zich vandaag plots in de kopgroep. “Dat maakte de dag veel gemakkelijker. Zeker omdat we meteen zoveel minuten kregen. Op deze manier heb ik energie kunnen sparen. We kregen meer voorsprong dan ik verwacht had. Zodoende kon ik op het eind mijn ploeggenoten nog helpen”, vat Boom zijn dag in een notendop samen.


Ook de rest van het team blonk uit in het bijstaan van de beide kopmannen Kruijswijk en Bennett. “We hadden een goed plan”, verklaart Sepp Kuss. “We wilden het initiatief nemen aan de voet van de slotklim. We hadden allemaal ons aandeel in de uitvoering. We wilden de klim hard maken voor onze GC-renners. Floris (De Tier) reed heel hard door de stad en daarna heb ik het overgenomen. Ik ben tot het gaatje gegaan.”


Dat door toedoen van het team de jongens van de mannen gescheiden werden, deed iedereen deugd. “Het is leuk om als ploeg zo te presteren”, vervolgt Kuss. “Iedereen was super. Maar dat we een goede ploeg zijn, dat wisten we al.”


Ploegleider Addy Engels schaart zich achter die woorden. “Steven en George hebben al drie dagen laten zien dat ze in orde zijn. Dat deden ze vandaag weer, dus dat is goed. Wat de ploeg liet zien, is indrukwekkend. Het heft in handen nemen en doorgaan. We hebben een heel goed jaar, maar hier zijn we nog niet aan gewend. Toen Floris van kop af ging, zat Kwiatkowski als leider in het klassement al alleen. Het is hoopgevend dat we in zo’n kleine groep nog goed zijn vertegenwoordigd. Het zal uiteindelijk van Steven en George zelf moeten komen om met de besten te blijven wedijveren.”

RELATED