HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 4 augustus 2018

Team LottoNL-Jumbo met drie renners in top tien San Sebastian

Team LottoNL-Jumbo heeft een aanvallende Clasica San Sebastian afgesloten met drie renners in de top tien. In de Spaanse klassieker werden Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Antwan Tolhoek achtste, negende en tiende. Primoz Roglic was betrokken bij een massale valpartij in de laatste twintig kilometer van de koers en kon niet meer meestrijden voor de zege. Op het eerste gezicht lijken de verwondingen van de Sloveen mee te vallen.

Ondanks het wegvallen van favoriet Roglic was Team LottoNL-Jumbo erg actief. Paul Martens, Bert-Jan Lindeman en Bram Tankink hebben ervoor gezorgd dat de kopgroep onder controle gehouden werd en dat de klimmers perfect aan de Jaizkibel werden afgezet. Zowel Kruijswijk als Antwan Tolhoek viel meerdere malen aan. De Zeeuw zelfs diep in de finale op de Muur van Murgil. Tolhoek mocht na afloop naar de podiumceremonie als beste jongere.

Ploegleider Frans Maassen was na afloop vooral opgelucht dat de kwetsuren van Roglic meevallen. “We hadden er vandaag veel van verwacht met Primoz. Als hij dan wegvalt, is dat een zware teleurstelling. Maar de schade valt mee, dus daar ben ik wel blij om.”

Ondanks de tegenvaller vond Maassen dat zijn ploeg weer sterk voor de dag kwam. “Het koersverloop voor ons was super. We hadden onze vier klimmers nog in de kopgroep na de Jaizkibel. Stevie en Antwan hebben een paar keer aangevallen om Primoz ook wat rust te geven, zodat hij zich kon sparen voor de slotklim. Helaas mislukte dat door de val. Maar de jongens hebben zich goed herpakt en een heel goede koers gereden. Met drie man in de top tien mogen we niet ontevreden zijn, al blijft de teleurstelling wegens het wegvallen van onze kopman.”

Kruijswijk is het eens met zijn ploegleider. “Primoz was vandaag onze kopman. Dus dat was zeker een flinke domper. Tot dan toe hadden we het onder controle en reden we als collectief heel sterk. Daarna hebben we het goed opgepakt door alle drie nog mee te gaan in de finale. Ik probeerde nog voor de derde plaats te gaan, maar meer zat er nu niet meer in.”

RELATED

13 december 2018 in Wielrennen

Stef Clement beëindigt wielercarrière

10 december 2018 in Wielrennen

Team Jumbo komend seizoen op weg in Mercedes-Benz

4 december 2018 in Wielrennen

Video: Een dag op de ijsbaan met Sepp Kuss