HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 oktober 2017

Team LottoNL-Jumbo met lege handen in Putte-Kapellen

Team LottoNL-Jumbo is er niet in geslaagd om het seizoen in Europa af te sluiten met een ereplaats. In de Sluitingsprijs Putte-Kapellen was Maarten Wynants er in de slotfase nog het dichtst bij, door lang mee te zitten in een ontsnapping. Toen die op slechts één kilometer voor het eind werd ingerekend, zat er geen topklassering meer in. Twan Castelijns viel met een elfde plek net buiten de top tien. 

 

Volgens Timo Roosen, die aan het eind van de koers vanuit het peloton de kopgroep goed in zicht had, zag Maarten Wynants er nog fris uit. “Hij was een van de betere renners in die groep. Voor ons dé man om vanuit een ontsnapping voor de winst te gaan.” Daarvoor had de kopgroep wel vooruit moeten blijven, maar dat was hen niet gegund.

 

“Het tempo was moordend”, zegt Roosen. “Met een gemiddelde van 47 kilometer per uur was het haast onmogelijk voor Maarten’s groep om vooruit te blijven. In de laatste kilometers is mijn teller zelfs niet meer onder de vijftig kilometer per uur gekomen.” 

 

Uiteindelijk werd Wynants na een laatste ontsnappingspoging, met de finish in zicht, ingerekend. De winst ging daarna in een massasprint naar Arvid de Kleijn. Twan Castelijns tekende in zijn laatste koers voor Team LottoNL-Jumbo voor een elfde plek. Jurgen van den Broeck, die stopt met wielrennen, werd 75e.