HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 september 2017

Team LottoNL-Jumbo met lege handen in Québec

De Grand Prix Cycliste de Québec heeft vrijdagavond geen gewenst resultaat opgeleverd voor Team LottoNL-Jumbo. Met een 32e plek was Paul Martens het best geklasseerd. De winst ging naar Peter Sagan.

 

De koers die vanaf het begin werd getekend door een ontsnapping van vier renners, kende weinig spektakel. Pas in de laatste twee rondes werd er hard gereden. Timo Roosen zat toen nog samen met Paul Martens van voren. Roosen: “We zaten nog redelijk fris vooraan toen we voor de laatste twee keer bergop moesten fietsen. In die klim was het vervolgens een oorlog van jewelste. We raakten elkaar kwijt en moesten een grote inspanning doen om voorin te blijven. Dat resulteerde in het kwijtraken van onze plekken voorin. Ik zag Paul op het eind nog voorbij stuiven, maar een goede klassering zat er niet meer in.”

 

Het doel om minimaal een top tien klassering te rijden moet dus twee dagen worden opgeschoven, naar de koers in Montréal. Volgens Roosen een heel andere wedstrijd. “Er zit een lastigere klim in. Langer en zwaarder. We moeten een ander plan dan vandaag gaan verzinnen, want het is de bedoeling om revanche te nemen. We zullen getergd aan de start verschijnen”, aldus Roosen.