HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 juli 2018

Team LottoNL-Jumbo met twee man stevig in top tien klassement Tour

Team LottoNL-Jumbo staat na de eerste aankomst bergop in de Tour de France met twee renners stevig in de top tien. Zowel kopman Steven Kruijswijk als Primoz Roglic eindigde de loodzware Alpenetappe tussen de favorieten. Roglic werd elfde, Kruijswijk twaalfde. In het klassement zijn ze opgeklommen naar respectievelijk de vijfde en zesde plaats.

In de relatief korte bergrit van Albertville naar La Rosiere, met onderweg vier pittige Alpencols, was het tempo vanaf de start hoog. Kruijswijk en Roglic werden de hele dag bijgestaan door Robert Gesink, Paul Martens en Antwan Tolhoek, die zijn kopman vooraan afzette aan de voet van de slotklim. Kruijswijk en Roglic kwamen uiteindelijk binnen op een kleine minuut van ritwinnaar Geraint Thomas.

Team LottoNL-Jumbo kopman Steven Kruijswijk is blij dat hij goede zaken heeft gedaan voor het klassement. “We verliezen tijd op Thomas, Froome en Dumoulin, maar op de rest verliezen we niks of pakken we tijd. Dus in dat opzicht doen we goede zaken. Op het laatste was het een beetje op hangen en wurgen en dat kostte wel wat energie, maar al bij al was het een prima etappe voor ons. Ik denk dat ik vandaag heb laten zien dat de vorm goed is en met ook Primoz in een goede vorm kunnen we hopelijk deze lijn doortrekken naar de komende etappes. De ploeg is in de breedte echt sterk. Zo was Antwan vandaag goud waard in de finale.”

Het resultaat stemde ook Roglic optimistisch. “Het had slechter gekund. Ik had niet de beste benen, maar met Steven ben ik blijven vechten tot de streep. Het is nu vooral zaak om de focus te houden en het per dag te bekijken. We zullen blijven vechten.”

Net als gisteren brachten Dylan Groenewegen, Timo Roosen en Amund Jansen de rit weer binnen de tijdslimiet tot een goed einde.

RELATED

21 oktober 2018 in Wielrennen

Tolhoek tweede in Japan Cup