HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 6 september 2018

Team LottoNL-Jumbo met vertrouwen naar bergetappes Vuelta

Team LottoNL-Jumbo gaat met vertrouwen naar de komende drie bergetappes in de Vuelta a España. In de twaalfde etappe kwamen kwamen Steven Kruijswijk en George Bennett in het gezelschap van Sepp Kuss en Floris De Tier zonder problemen over de streep. Ze eindigden in het peloton, op ruim elf minuten van ritwinnaar Alexandre Geniez.

In het klassement staat Kruijswijk nu tiende, Bennett elfde.

“Het was een lastige etappe, maar we zijn de dag goed doorgekomen. Dus dat is prima”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Er reed een sterke kopgroep weg vanuit het vertrek. Ons doel vandaag was om onze klassementsmannen zo goed mogelijk bij te staan. En dat is gelukt. Sepp en Floris reden een uitstekende etappe. We waren een beetje verrast dat Mitchelton zoveel ruimte gaf aan Herrada. Maar dat is geen ramp met de komende etappes voor de boeg.”

De komende drie dagen worden erg belangrijk in de strijd om de eindzege. Dan volgen er drie etappes met aankomst bergop. 

“De komende dagen wordt het klassement gemaakt”, vervolgt Niermann. ”Het zijn drie zware bergetappes en de slotklimmen zijn erg steil. Onze mannen zijn goed in orde en voelen zich goed. We hebben er zin in.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning