HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 2 februari 2018

Team LottoNL-Jumbo neemt geen risico’s in ploegentijdrit Valencia

Team LottoNL-Jumbo heeft in de ploegentijdrit van de Ronde van Valencia geen onnodige risico’s genomen. De tijdrit telde wegens de slechte weersomstandigheden niet mee voor het algemeen klassement. Primoz Roglic start dus ook morgen in de koninginnenrit als nummer negen van het algemeen klassement.

Team LottoNL-Jumbo wist op voorhand al dat de ploegentijdrit gevaarlijk zou worden. “We hebben eerder op trainingskamp het parcours verkend en toen zagen we al dat het parcours erg technisch is”, laat ploegleider Grischa Niermann weten.

Tot overmaat van ramp waren de weersomstandigheden bar slecht. “Gelukkig telde de ploegentijdrit niet mee voor het algemeen klassement. Dat was een juiste beslissing van de organisatie, want het parcours was niet geschikt voor een ploegentijdrit. We hebben daarom unaniem besloten om geen risico’s te nemen.”

Voor Team LottoNL-Jumbo is het een gemiste kans. “De ploegentijdrit is heel belangrijk voor ons. We trainen er veel op. Zo hebben we in voorbereiding op het nieuwe seizoen nog de posities voor de ploegentijdrit getest in de windtunnel van de TU/e.”

Toch ziet Niermann nog voldoende kansen. “We hebben weliswaar al een ritzege op zak, maar er komen nog twee belangrijke dagen voor ons. Neilson Powless en Primoz Roglic zijn in orde en onze troeven voor de koninginnenrit van morgen. Zondag kan Danny van Poppel zich weer laten zien.”