HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 13 oktober 2018

Team LottoNL-Jumbo neemt initiatief in Ronde van Lombardije

Team LottoNL-Jumbo heeft zich in de Ronde van Lombardije van zijn beste kant laten zien. De formatie van ploegleider Addy Engels kleurde mede de finale. Primoz Roglic zat mee in de beslissende ontsnapping, maar kon op de voorlaatste klim niet volgen. George Bennett werd tiende.

Team LottoNL-Jumbo trok aan de voet van de Muur van Sormano flink door, waarna Roglic ten aanval trok. De Sloveen kreeg gezelschap van Pinot, Nibali en later ook Bernal. Die inspanning moest de Sloveen op de Civiglio bekopen. 

“Dit was ons plan om het zo te doen. Het initiatief nemen om de koers al zo vroeg mogelijk lastig te maken”, aldus ploegleider Addy Engels. “Dat is gelukt, want Primoz reed op de Sormano direct weg. Uiteindelijk bleek het de beslissende move en was het voor ons een ideale situatie tot dan toe. Jammer genoeg had hij erna de benen en de power niet meer op de Civiglio om te volgen en voor het podium te strijden. Al bij al was het een prachtige move van onze ploeg en ook de enige manier voor ons om het zo te doen. De ploeg heeft goed gereden en strijdlust getoond. Daar kan ik zeker mee leven.”

“Als team hebben we een prachtige koers gereden”, vindt Bennett. “We hebben het initiatief genomen en de beslissende ontsnapping op poten gezet met Primoz. Ik ben trots op hoe we vandaag als ploeg gekoerst hebben.”

RELATED

19 november 2018 in Wielrennen

Ons jaar in 4 thema's - Video deel 3: planning