HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 31 augustus 2018

Team LottoNL-Jumbo opnieuw erg actief in zevende Vuelta-rit

Floris De Tier heeft vrijdag opnieuw zijn goede vorm laten zien tijdens de zevende etappe van de Ronde van Spanje. Toen de kopgroep waarin hij zet werd ingelopen, trokken George Bennett en Steven Kruijswijk ten aanval. Ze kwamen in de groep met klassementsrenners over de streep.

Sepp Kuss eindigde met een tiende plek als eerste renner van Team LottoNL-Jumbo. Kruijswijk en Bennett behouden hun negende en elfde plek in het algemeen klassement. 

“We kregen weinig ruimte van het peloton”, vertelt De Tier. “Dat is wel jammer, want ik voelde me vandaag goed.” De Belg dacht voor aanvang van de etappe dat de kopgroep vooruit kon blijven. “Maar ik blijf erin geloven. We zetten nu alles op zondag. Dat wordt een lastige rit, dus dan moet ik de kopmannen zo goed mogelijk bijstaan.”

Volgens Kruijswijk verliep de etappe rustig tot de finale. “Het was belangrijk om daar voorin te zitten. We reden daar met z’n drieën, terwijl Floris in de kopgroep zat. We hebben een hele sterke ploeg voor dit terrein. Daarnaast moet je niet vergeten dat de andere jongens ons op het vlakke goed afzetten. Dat scheelt ons een hoop kracht. De samenwerking is top”, looft de nummer negen van het algemeen klassement zijn ploeggenoten. “We moeten zonder tijdsverlies veilig binnenkomen en tijd pakken wanneer het kan. De etappe van zondag is een mooie kans. Als de benen goed zijn, kunnen we weer wat proberen.”

RELATED