HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 8 oktober 2017

Team LottoNL-Jumbo probeert Groenewegen vergeefs in stelling te brengen

In Parijs-Tours is Team LottoNL-Jumbo er niet in geslaagd om te sprinten voor de overwinning. Amund Grondahl Jansen eindigde op de dertiende plek als beste renner van de ploeg. Dylan Groenewegen finishte achter winnaar Matteo Trentin als negentiende. 

Twee klimmetjes op twintig kilometer van de streep zorgden voor een uit elkaar geslagen peloton. Vanuit die situatie probeerde Team LottoNL-Jumbo alsnog een sprint met Groenewegen te bewerkstelligen, maar het tempo vooraan bleek te hoog. Grondahl Jansen wist als enige nog de aansluiting te maken met de eerste achtervolgende groep. 

Ploegleider Merijn Zeeman: “We reden voor Dylan. We balen ervan dat het niet is gelukt om met hem een topuitslag te rijden. We hadden hoge doelen gesteld, maar helaas hebben we het niet waar kunnen maken. Het was pas de eerste keer dat Dylan deze wedstrijd reed. Hij kwam goed over de beklimmingen heen, dus dat biedt mogelijkheden voor de toekomst."

 

Groenewegen: “We zaten de gehele wedstrijd goed van voren, maar op de een na laatste klim reden de drie beste renners weg. We konden het gat niet meer dichten. Mijn benen voelden goed, maar ik merk dat ik op de klimmetjes nog net wat tekort kom ten opzichte van de beste renners van vandaag.”


RELATED

19 oktober 2018 in Wielrennen

Eenkhoorn kleurt vierde etappe Tour of Guangxi