HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 december 2017

Team LottoNL-Jumbo schorst Tolhoek en Eenkhoorn twee maanden, Lobato vertrekt

Naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens het trainingskamp in Sant Feliu de Guíxols heeft Team LottoNL-Jumbo de verbintenis met Juan José Lobato in onderling overleg beëindigd en Antwan Tolhoek en Pascal Eenkhoorn een schorsing opgelegd van twee maanden voor alle teamactiviteiten, zoals teampresentatie, trainingskamp en deelname aan wedstrijden.

 
Het drietal had buitenmedeweten van de ploegleiding en de medische staf (niet-dopinggeduide) slaapmedicatie gebruikt, die noch door het team was verstrekt, noch door het team wordt voorgeschreven. Dat is een ernstige, onacceptabele overtreding van de contractueel vastgelegde huisregels.
 
Bij het vaststellen van de maatregelen zijn alle juridische en persoonlijke aspecten meegewogen, alsmede de grote impact die het voorval heeft gehad op de ploeg. Daarnaast is medebepalend geweest wie in Sant Feliu de Guíxols welke medicatie in bezit had en hoe daarmee is omgegaan. Geen van de renners handelde in strijd met UCI of Wada-regels.
 
Het team draagt verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de renners en experimenten die de gezondheid in gevaar brengen, worden niet geaccepteerd. In het kader van de talentontwikkeling die Team LottoNL-Jumbo voorstaat, wordt Tolhoek en Eenkhoorn de hand gereikt om zich te ontplooien tot een voorbeeldig beroepswielrenner.
 
Met Juan Jose Lobato is in beider belang besloten de sportieve samenwerking te beëindigen. Hij heeft een emotioneel bewogen jaar achter de rug en zal zich moeten concentreren op zijn herstel.


RELATED

21 oktober 2018 in Wielrennen

Tolhoek tweede in Japan Cup