HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 18 april 2018

Team LottoNL-Jumbo start samenwerking met performancesoftware INSCYD

Team LottoNL-Jumbo is een samenwerking gestart met INSCYD. Het is software waarmee de progressie van de renners en trainingseffecten gemonitord worden. Het geeft een grondig beeld van de conditie van de renners, evenals de sterktes en zwaktes. 

 

Head of Performance Mathieu Heijboer legt de werking van INSCYD uit. “Je kunt renners in training een blokje laten doen en na de inspanning het lactaat meten. De data, waaronder vermogen en lactaat, worden in de software ingevoerd. De uitkomsten geven een helder beeld van de conditie van de renner op dat moment.” Volgens hem verbetert het uiteindelijk de kwaliteit van de trainingen, iets waar Team LottoNL-Jumbo altijd naar op zoek is. ”Op basis van de analyses van INSCYD kunnen coaches de trainingen sturen. Tevens kun je in de gaten houden of de trainingen die je hebt gedaan het effect hebben bereikt wat je voor ogen had.”

 

Er hoeven hierdoor minder aparte testmomenten ingebouwd te worden. “Dat is een toegevoegde waarde”, vertelt Heijboer. “De test wordt steeds meer onderdeel van de training. Onze renners wonen verspreid over de wereld. Zij hoeven nu niet naar een vaste locatie te komen, maar elke renner kan het thuis uitvoeren.”


Video: Lactaattest met Dylan Groenewegen

 

RELATED

14 oktober 2018 in Wielrennen

Team LottoNL-Jumbo vierde in Hammer Series

13 oktober 2018 in Wielrennen

Video: Bram's laatste wedstrijd