HomeWielrennenNieuws
Wielrennen | 17 september 2017

Team LottoNL-Jumbo stelt teleur in WK ploegentijdrit

Team LottoNL-Jumbo is tijdens het wereldkampioenschap ploegentijdrit als zevende geëindigd. Met een tijd van 49:10 gaf de ploeg 80 seconden toe op wereldkampioen Sunweb.


Volgens Performance Manager Mathieu Heijboer is het team op waarde geklopt: "Dit is teleurstellend. In het begin liep het goed, maar richting de eerste klim hadden we niet genoeg snelheid. Daar verloren we ook Gijs. De klim wilden we 'steady' oprijden. Sommige renners zaten te makkelijk, terwijl anderen moesten vechten om erbij te blijven. Uiteindelijk bleek het onderlinge niveauverschil vandaag te groot."


Victor Campenaerts: "Op sommige plekken ging het behoorlijk steil omhoog, waardoor het belangrijk was om het juiste tempo te behouden. Maar uiteindelijk reden we de gehele route te traag."


RELATED

22 oktober 2017 in Wielrennen

Pech voor Team LottoNL-Jumbo tijdens koninginnenrit Guangxi

Team LottoNL-Jumbo heeft niet mee kunnen doen om de ereplaatsen in de koninginnenrit van de Tour of Guangxi. Op de slotklim was er een grote valpartij en de vooruitgeschoven Daan Olivier lag erbij. Lichtpunt van de dag was de prijs voor de strijdlust voor Victor Campenaerts.
22 oktober 2017 in Wielrennen

Tolhoek vierde in regenachtige Japan Cup

Antwan Tolhoek is vandaag vierde geworden in de Japan Cup Cycle Road Race. De jonge Zeeuw kwam in de kopgroep over de streep in Utsunomiya. De Italiaan Marco Canola pakte de winst en Tolhoek kwam anderhalve seconde later over de streep. Tolhoek neemt ook de bergtrui mee naar huis.